2013. április 14., vasárnap

Babaruhák tisztítása, kezelése


 

A babaruhák mosásáról gyakran eltérnek a vélemények. Van, aki egyáltalán nem mossa külön a babaruhákat és olyan is akad szép számmal, aki legalább 1 éves korig külön mossa.
Én azt szoktam mondani, hogy az első pár hónapban igyekezzünk külön mosni a ruháit és csak akkor folytassuk azt így tovább, ha nagyon érzékeny, ekcémás bőrű a babánk.





Milyen mosószert válasszunk?

Előnyben részesítem a folyékony mosószereket, mert ezek kevésbé maradnak mosás után a ruhán, így kevésbé is allergizálhatnak. Ezekből jobb elsőre szenzitívet választani (pl. Dreft Sensitive Babay, de más is tökéletes).
Természetesen a legjobb választás, ha egyáltalán nem akarunk kockáztatni a bőre érzékenységét illetően, valamilyen természetes mosószer, ilyenek például: Sodasan bio babamosószer, mosódió, vadgesztenye (kattints a nevükre és akkor felhasználásukról, mosási tulajdonságaikról bővebben is olvashatsz!) 


Folttisztítás 

Marhaepeszappan

Sajnos a folttisztításhoz a mosódió sokszor kevés....tudjuk, néha mi minden kerül a ruhájukra... :) Egy régi, de jól bevált, hatékony, kiadós folltisztító módszer a marhaepeszappan. Eltávolítja a gyümölcs-, vér-, zsír-, tinta-, stb. foltokat akár az élénk színű szövetekből is. Nagyon erős, vigyázni kell, nehogy kivegye a ruha színét! Gyapjúhoz nem javasolják.





Mivel öblítsünk?

A babák nagyon érzékenyek az illatanyagokra, ezért öblítőszert semmiféleképpen nem javasolnék! Elegendő sima vízzel vagy ecetes vízzel, esetleg ezüst kolloiddal öblíteni.


A babaruhák vasalása

A vasalásának fertőtlenítő, csíraölő hatása van, ezért legalább az első pár hónapban szoktam javasolni!


Várom az egyéb, illetve a fentiekkel kapcsolatos, jól bevált tapasztalatokat!!! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése