2013. április 7., vasárnap

Homeopátiás készítmények fogzás idejére

A fogzás olykor mindenki életét megnehezíti, ehhez szeretnék egy kis segítséget adni, elsőként a homeopátiás megoldási lehetőségekkel.

Létezik egy olyan komplex készítmény, amely több hatóanyagot is tartalmaz. Ezért, ha nem tudjuk, hogy melyik alkati szer kellene gyermekünknek, akkor válasszuk a Viburcol kúpot, reggel és este 1-et.



Amennyiben alaposan megfigyeljük a tüneteket, ki tudjuk választani a gyermekünknek leginkább megfelelő szert: 

  • Borax 5CH vagy 9CH napi 3x5 golyócska
    Aftákkal kísért gyulladás jellemzi. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni, már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.

  •  Chamomilla 15-30 CH napi 2-4x5 golyócska, 15 CH-ból akár negyedóránként 5 golyó
    Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés, fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar jellemzi. Gyakori az emésztési rendellenesség, hasmenés.
    Arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet. Javul az állapota, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

  • Mercurius solubilis 9CH napi 2x5 golyócska
    Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, nyűgös, éjjel sokszor felébred, szomjas. A Chamomilla kiegészítő szere lehet.

  • Phytolacca 9CH napi 3-4 x 5 golyócskaJellemző rá, hogy erősen összeszorítja a fogínyét a fájdalom miatt.
  • Podophyllum 9-15 CH minden lazább széklet után 5 golyócska
    Rendszeresen, leginkább reggel jelentkező hasmenés, amely bő, vizes állagú, fájdalmas, gyomorkorgással jár. Szeret hason lenni, melyre a fájdalom enyhül ugyan, de hasmenést válthat ki.
  • Pulsatilla 15 CH naponta 1-2 x 5 golyócska
    Nyafogó, sírós, anyukájához bújó baba. Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.
  •  
A homeopátiás szerek szedésének szabályairól a Szülés előkészítése homeopátiával című bejegyzésem végén olvashatsz.

Tapasztalatom szerint, van, akiknél nagyon jól beválik és akad olyan is, akiknek egyáltalán nem segített. Úgy gondolom egy próbát megér, és ha nem segít, akkor jöhetnek sorba a következő lehetőségek! (ezekről egy későbbi bejegyzésemben olvashattok majd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése