2013. április 1., hétfő

Pocakharang



 A pocakharang (= mexikói Bola csengettyű, pocakcsengő) különleges kiegészítője lehet kismamáknak a terhesség alatt és azt követően is.


A hosszú, fekete szövetbőr lánc lelóg a pocakra, kissé a köldök fölé kell a medálnak érnie (ami 20 mm átmérőjű).A medál belsejében egy olyan harang rejtőzik, amely mozgásra csilingelő hangot ad. Mivel a magzat az egész várandósság alatt hallja ezt a hangot, így születését követően megismeri azt és megnyugszik rá - állítják ezt használóik.
 


A 9 hónap alatt bármikor el lehet kezdeni a használatát.

Rengeteg színből és mintából lehet választani:
bordó spirál, bronz, fehér indás, fekete indás, fekete, fekete-pink, gyöngyház virágos, kék (hold/csillag), kék indás, narancs spirál, tengerkék spirál, zöld spirál, türkizkék
     









 




Védőnőként érdekelnek az új dolgok, érdekességek - még ha elsőre furcsának is vagy csupán divatnak tűnnek - , így aztán elkezdtem kérdezgetni a körzetemben lévő kismamák tapasztalatait a pocakharanggal kapcsolatban (már akin láttam ilyet).

Mivel túl sokan nem használnak, ezért csak kevés kismamát tudtam megkérdezni (ezért várom a tapasztalatokat!). Legnagyobb megdöbbenésemre nekik pozitív volt a vélemény róla.

Saját tapasztalatom, hogy az egyik oltás alkalmával az anyuka elkezdte csilingelni a babának és sírás nélkül beadtuk neki mindkét oltást (persze az is lehet, hogy a pocakharang nélkül is csendben lett volna, csak erre kevesebb az esély).
A későbbiekben, egy másik babánál pedig, a csilingelés hallatára abbahagyta a sírást (ezt is lehet a kétkedőknek azzal magyarázni, hogy bármilyen csörgőre megnyugodott volna).

A fentiek szerint nincs egyértelmű "bizonyítékom" arra vonatkoztatva, hogy hatásos lenne.
Azonban úgy gondolom, aki hordja, szereti hordani és meg van róla győződve, hogy használ. Akkor miért ne?
Ugyanakkor, ha nekem kellene 9 hónapon át csilingelést hallgatni, akkor biztos az őrületbe kergetném magam! :)

A választék megtekinthető:    Bola csengettyűs láncok

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem ertem, hogy ez miert egy furcsa dolog. A Baba hall az Anyukaja hasaban, ahol rendszerint nagy nyugalomban van. Ha valamit sokszor hall odabennt akkor azt felismeri kinnt is, es mivel a biztonsag erzese kapcsolodik hozza valoszinuleg megnyugtatja. Gondolom, mert en is ezert szeretnek egy ilyet.

    VálaszTörlés